Dag 28 Burgos naar Carrion de los Condes

Bewolkte luchten tijdens rit in de Tierre de Campos

We zijn er vandaag na een rustdag weer eens flink tegenaan gegaan. Er stond 94km op de planning en we hebben er 97km gemaakt met een totaal van 2183km. We hebben met een (bewogen) gemiddelde snelheid van 19,2km het hoogste gemiddelde gehaald van alle etappes tot nu toe…..

Een kruis op de Sierra de Campos
Een kruis op de Tierra de Campos

De omgeving was mooi maar niet spectaculair…. We reden door de hoogvlakte tussen Burgos en Leon op een hoogte van 850m boven zeespiegel niveau, ook wel de Tierra de Campos genoemd. De wind stond schuin tegen en het hoogteverschil om te overbruggen was toch meer dan verwacht (ca. 700m). Het was behoorlijk tegen de wind in stompen en we reden in en treintje om elkaar uit de wind te houden.

Bewolkte luchten tijdens rit in de Tierre de Campos
Bewolkte luchten tijdens rit in de Tierre de Campos

Onderweg niet zo heel bijzonderheden tegen gekomen maar toch wel een paar noemenwaardigheden zoals bijvoorbeeld de bogen van San Anton, dit is de vroegere abdij van de 12e en 13e eeuw. In de muur treft men nog nissen waarin verlate compostellagangers vroeger wijn en brood aantroffen (wij hebben overigens niets aangetroffen).

De bogen van San Anton
De bogen van San Anton

De tocht ging verder naar Castrojeriz waar we koffie gedronken en hebben en de kerk bezocht hebben. Het plaatsje ligt aan een voet van een heuvel.  Op de heuvel stond ooit een tempeliers burcht. De burcht is in 1755 door en aardbeving verwoest en de resten hiervan zijn nog zichtbaar.

Kerk in Castrojeriz
Kerk in Castrojeriz

We zijn daarna doorgereden naar Fomista een plaatsje dat oorsprong heeft in de romeinse tijd en dat door de moorse invasie in de 8ste eeuw volledig is vernield. In de 10e eeuw werd dit na de vesting van een benedictijner abdij een etappeplaats voor pelgrims.

Kerk in Fromista
Kerk in Fromista
Canal de La Castilla nabij Fromista
Canal de La Castilla nabij Fromista

Uiteindelijk aangekomen in de plaats Carrion de los Condes, bij ons hotel. We hadden bij aankomst een enorm leuke verrassing… Willen en Yvonne (Yvonne is de zus van onze vrouwen) zijn op doorreis in Spanje en wilde ons tijdens de pelgrimstocht even begroeten. We hebben na de incheck van het hotel een gezellig drankje met elkaar gedaan.

Bezoek Willem & Yvonne
Bezoek Willem & Yvonne

2 reacties

  1. Holla Theo en Ben
    Wat zijn jullie toch een kanjers.
    Weer een super leuk verslag van jullie reis.
    Het einde is in zicht hou vol.
    Liefs en groetjes van Huub en Trees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *